perjantai 27. joulukuuta 2013

Tällainen oli mennyt vuosi

Vuosi 2013 on ollut melko tavallinen vuosi, mutta todellisia kohokohtiakin siihen on mahtunut.
Ensimmäinen sellainen oli  lomamatka Äkäslompoloon, Ylläkselle tammikuussa. Olimme saaneet vuokrata edullisesti ihanan kelomökin ammattiliittoni Superin kautta ja vietimme siellä ihanan viikon. Mökki oli täydellisesti varusteltu eikä ilmoissakaan ollut valittamista. Lunta oli riittämiin ja pakkanenkin pysytteli maltillisissa lukemissa. Ainoastaan yhtenä päivänä oli niin kylmä ettemme uskaltautuneet hiihtämään.
Ja mökin sijainti oli mitä mainioin: hiihtoladut vieressä ja kauppakeskus kävelymatkan päässä. Ja tyttären luokse vain runsas 80km, mikä ei lapin mittakaavassa ole matka eikä mikään. Ja kävinhän minä karaokeakin laulamassa tyttären kanssa yhtenä iltana lähellä olevassa pubissa.

Ihana Lainion lumikylä tuli käytyä tälläkin kertaa. Tässä sisäkuva kylän kirkosta. Kannattaa käydä katsastamassa, jos liikutte lähimailla.

Huilinki-mökki Äkäslompolossa tarjosi ihanan tukikohdan lomallemme.

KEVÄT - tuo ihanista ihanin vuodenaika on aina yhtä kaivattu, ja keltainen on kevään väri.

Ramsholmen ahvenanmaan Jomalassa on kauneimmillaan keväällä valko- sini- ja keltavuokkojen kukkiessa. Eikä unohtaa sovi kevätesikkoakaan - Ahvenanmaan maakuntakukkaa!

Keväällä, maaliskuun lopulla näki päivänvalon tämä poika, IMRE, viides lapsenlapsemme.

Ilopilleri, joka jaksaa nauraa isosiskonsa pelleilyille. Kohta jo kävelee!

Ristiäisiä juhlittiin kesällä.

KESÄ ja mökki, maailman paras paikka! Sinne muutetaan varhain keväällä ja kaupunkiin palataan kun illat alkavat pimentyä ja syysmyrskyt puhaltavat mereltä.

Välillä vietetään hiljaiseloa kahdestaan ja sitten kun lapset perheineen tulevat mökille, riittää ääntä, touhua ja mukavaa yhdessäoloa. Uimista, onkimista, pelejä, saunomista ja muuta kivaa. Siitä on meidän kesät tehty.

Ihanin ja katsotuin "taulu" meidän perheessä.

Juhannus, kesän juhla on aina kesän kohokohtia.

Vielä voisin nimetä yhdeksi vuoden kohokohdaksi 1. adventin jolloin pitkästä aikaa pääsimme käymään Turussa, joka meidän molempien synnyinkaupunkina ja paikkana jossa olemme pääosan elämästämme asuneet, on meille tärkeä.

Teimme tämän vuoden aikana myös matkan Gdanskiin. Matka oli tavallaan 40-vuotishäämatkamme, mutta samalla myös ihana pikku loma kauniiseen kaupunkiin.

Vielä tärkeä tapahtuma oli se kun J jäi pois työelämästä ja lopetti reissailun Maarianhamina-Tampere välillä.
Ja ihan loppuvuodesta varmistui minullekin pääsy osa-aikaeläkkeelle.

Näin meni tämä vuosi; saa nähdä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.
15 kommenttia:

 1. Ihana vuosi takana... ja kohta kohti upeaa uutta vuotta 2014 :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina tuntuu mukavalta uuden vuoden aloittaminen!

   Poista
 2. Hei Krisse! Olipa kiva tutustua vuoteesi uutena lukijana. Paljon siihen on mahtunut, hyvän ja mielenkiintoisen vuoden olet viettänyt. Kohta vuosi vaihtuu, onnea ja iloa myös tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vuosi on ollut ja toivotaan että uudestakin vuodesta tulee hyvä meille kaikille!

   Poista
 3. Ihana vuosi teillä.
  Olen kaksi kertaa ollut lomalla Ahvenanmaalla ja surkutellut, kun sieltä ei voi ostaa taloa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talonkin voi melkoisella varmuudella ostaa, vaikkei kotipaikkaoikeutta olisikaan, mutta ei rantatonttia. Rivitalo-tai kerrostalohuoneen ostoon on lupa kenellä tahansa.

   Poista
  2. Ai...olen luullut, että se on mahdotonta! Rivarikin voisi olla kiva...:)

   Poista
 4. Kiva tiivistelmä menneestä vuodesta. Olet ehtinyt käydä monessa paikassa! Hyvää loppuvuotta ja tulevaa vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää päästä pois täältä avarampiin paikkoihin ja sitten on taas kiva palata takaisin. Hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Mukava vuosikooste, paljon sitä vuodessakin tapahtuu. Sen huomaa kun katselee taaksepäin. Ja aika kuluu aivan liian nopeasti.
  Mukavaa joulun jatkoa sinulle ja perheelle. Hyvää Uuutta Vuotta.

  VastaaPoista
 6. Totta on että vuodet vaan mennä vilistävät. Hyvää uutta vuotta sinulle myös.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä teillä oli tapahtumarikas ja ihana vuosi! Ja lämpimät onnittelut osa-aikaeläkkeelle siirtymisestä! Se on upea vaihe elämässä ja tuo mukanaan kaikkea kivaa <3 Mukavia vuoden viimeisiä päiviä ja onnellista pian alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Paljon tapahtui ja postauksen tehtyäni muistui mieleen vielä joitakin juttuja jotka olisivat voineet olla mukana, mutta olkoon nyt näin kun en heti muistanut niitä.
  Odotan tosiaan innolla helmikuuta ja osa-aikaeläkeajan alkamista. Viikko töitä - viikko vapaata ja korvauksena n. 75% nykyisistä ansioista. Ei paha! Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 9. Heippa, saisiko sinulle laitettua sähköpostia? En löytänyt osoitetta. Voit kirjoittaa toki vaikka minulle ensin: tanja@siriontime.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanja, lähetin sähköpostia sinulle.

   Poista