keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Kuudeskymmenes ensimmäinen

Ihanaa joulupäivän myöhäisiltaa! Aatto meni  hyvän ruoan, lämpimän tunnelman, lahjojen ja, ei vähiten, mukavan seuran merkeissä. Oli ihanaa seurata lasten riemua kun joulupukki odotettuna vihdoin saapui. Kaikki lapset uskaltautuivat halaamaan pukkia, paitsi se kaikkein pienin, vielä vauva, joka nukkui terassilla tietämättä mitään siitä mitä jännää sisällä tapahtui. Hän heräsi vasta sitten kun pukki jo oli jatkanut seuraavaan kotiin lahjoja jakamaan. Mutta hyväntuulinen pikkuinen katseli ihmetellen kaikkea ympärillään tapahtuvaa ja kohta hänenkin lahjapakettejaan availtiin isompien lasten avustuksella. Kaikki olivat hyvillä mielin jouluaattoillan vietossa.
Sitten olikin aika lähteä kotia kohti ja vielä soittaa mieluinen puhelu joulupukin kotiseudulle lappiin, tyttären perheelle. Kaikki kolme lapsenlasta siellä olivat jo saaneet lahjansa. Pukki oli jättänyt ne saunaan ja hiipinyt sen jälkeen matkaansa jatkamaan, kiireinen päivä kun hänellä oli. 


Vielä  nautittiin aattoillan rauhasta hetkinen omassa kodissa ja mielessä kävivät monet lapsuusajan joulut kun kaikki nyt jo poissa olevat läheiset vielä olivat mukana. Nyt on meidän vuoromme olla se vanhin sukupolvi, jonka järjestämiä jouluja toivon mukaan nuorempi polvi joskus muistelee samalla tavalla kuin me nyt.
Tämä oli elämäni 61. joulu ja toivon että niitä on vielä monta edessä!

Vielä on yksi joulupäivä jäljellä ja sen vietän töiden merkeissä samoin kuin tämänkin päivän.

 

16 kommenttia:

 1. Hei Krisse! Aattonne oli joulutunnelmaa täynnä, niistä ne syntyvät, muistojen joulut tuleville sukupolville. Meillä miehen pojan tyttäret 1v ja 2v, pikkukeijut, tekivät joulusta joulun. Muu väki vietti joulua Espoossa, pääsivät muuttamaan ihan joulun alla uuteen kotiinsa. Joulu on muistorikasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsien jouluriemua on aina yhtä mukava seurata. Ja onneksi on puhelimet ja muut vempaimet käytössä, että voi olla yhteydessä niihinkin, jotka eivät jouluna ole lähellä. Hyvää vuoden loppua sinulle Tuulia!

   Poista
 2. Minullakin oli 61. joulu eli samoissa mennään. Hyvää ensi vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä ikä, vaikka välillä tuntuukin että vuodet saisivat mennä vähän hitaammin :)

   Poista
 3. ...ja minulla 60. ...:) Kaunis ja tunnelmallinen kirjoitus, kyyneleet eivät olleet kaukana tuota lukiessani♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perässä siis tulet Irmastiina.

   Poista
 4. Pienten lasten iloa ja jännitystä on ihana seurailla jouluaattona :) Ja kyllä, kyllä me jokainen vuorollamme niitä lapsuusajan jouluja muistelemme ♥ Pakko yhtyä Irmastiinaan... kyyneleet olivat lähellä..
  Mukavaa tapaninpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa ja haikeutta, sitä se joulunaika on.

   Poista
 5. Niin kaunista, muistot on ne jotka pysyy vaikka kaikki muu ympärillä muuttuisi ja vaihtuisi. Hyvää Tapaninpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan on ihanaa kun on jotain mitä lämmöllä voi muistella.

   Poista
 6. Niinhän se on; joulu saa hieman herkistymään ja menneet joulut sekä ihmiset palaavat mieleen... Teidän joulunne kuulostaa ihanalta :-). Hyvää Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menneet joulut-ne lapsuusajan joulut olivat jännittäviä ja aina iloisia. Nyt aikuisena tulee haikeita ketkiä ja sitten taas ratkiriemukasta kun katselee lastenlasten touhuja ja lahjojen avaamista. Hyvää loppuvuotta sinulle Katja!

   Poista
 7. Kuulostaa tunnelmalliselta ja juuri sellaiselta, joka jää muistoina ja tapoina elämään kaikkien mieleen;) Hyvää Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vuoden loppua sinulle ja uuden vuoden alkua!

   Poista
 8. Ihanan joulun olette viettäneet!
  Iloista Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
 9. Aika samoissa merkeissä taidettiin teilläkin siellä mennä! Hyvää uuden vuoden odotusta!

  VastaaPoista