torstai 12. joulukuuta 2013

Aitoa muovia

En pystynyt enää malttamaan mieltäni, ja niinpä eilen koristelimme meidän joulukuusen. Koristeet ovat valkoista, vihreää ja hopeaa eli rauhalliset, hillityt värit. Kynttilöinä on ihan tavalliset sähkökynttilät ja lisäksi pikkuisista kynttilöistä koostuva valoköynnös. Ensin ei ajateltu laittaa muuta kuin tuo valoköynnös, mutta kuusi näytti pelkästään niiden valaisemana hiukan liian tummalta ja laitoimme sitten vielä kynttilät lisäksi.  Nyt alkaakin kotimme joulusomisteet olla paikoillaan, vain muutama joululiina vielä puuttuu.
Jos joku ihmettelee, miten kuusi kestää pudottamatta neulasiaan edes jouluun, niin tämä kuusi kyllä kestää vuodesta toiseen, on näes muovia. Meillä on joskus monta, monta vuotta sitten ollut muovikuusi, mutta se oli niin ruma, että luovuimme siitä jo ajat sitten ja ostimme luonnon kuusen joka jouluksi. Siitähän tulee se ihana jouluinen tuoksu. Tänne muutettuamme on ollut vaikeuksia kuusen hankkimisessa, kun myynnissä olevat tahtovat aina loppua jo heti alkuunsa. Täällä taitaa useimmilla olla mahdollisuus hakea kuusi joko omasta tai sukulaisen metsästä ja niin eivät kauppiaat hanki kovin suuria määriä kuusia myytäväksi.

Tänä vuonna rupesin katselemaan muovikuusia ostomielessä, mutta useimmat ovat tosi rumia, eikä niitä voi mitenkään edes parhaalla mielikuvituksellakaan luulla "oikeiksi" kuusiksi. Yhdestä sisustusliikkeestä kuitenkin löytyi tämä meidän kuusi, hinta vain oli aika kova. Aikamme kuusta ihailtuamme lupasi myyjä näin joulun alla olla kiltti ja antaa 25% alennusta ja niinpä kuusi ostettiin. Ja tyytyväisiä ollaan, niin aidolta se näyttää, varsinkin kun sitä ei ole tehty liian säännöllisen muotoiseksi.

 


4 kommenttia:

 1. Aito muovikin on kaunista ja todella aidolta nuo oksat näyttävät! :))

  VastaaPoista
 2. Kuvista katsoen näyttää luonnon kuuselta.
  Meillä kuusen virkaa toimittaa isot raitaoksat.

  VastaaPoista
 3. Säestän edellisiä. Ihmeen aidolta tuo näyttää. Ja hillitty koristelu kruunaa joulupuun!

  VastaaPoista
 4. ♥niin aidon näköinen ja ihana kuusi! Mukavaa päivää sinne!

  VastaaPoista