tiistai 12. marraskuuta 2013

Uutisia!

Aika pimeä päivä takana. Ei paljon huvittanut töiden jälkeen enää lähteä ulos sateeseen. Sain mukavia uutisia päivällä työnantajalta: Näytettiin vihreää valoa osa-aikaeläkkeelleni eli mahdollisesti jo helmikuussa olisin töissä viikko - viikko eli viikko töitä, viikko eläkkeellä. Olo on vähän sellainen juu, ei, juu, ei. Ansioiden aleneminen jonkin verran mietityttää mutta toisaalta lisääntynyt vapaa-aika houkuttaa, varsinkin kun toi töissä käyminen ei enää ihan kauheasti houkuta. Nyt se päätös on tehty, eikä tästä ole enää paluuta, kai.
Joku kysyi, että mitä sitten aiot tehdä, mutta en usko että siitä tulee ongelmaa. Ei kai päivien täydy olla täyteen buukattuja että elämä olisi elämisen arvoista. Voihan sitä nauttia siitäkin, että aamulla voi nousta ylös rauhassa, nauttia päivän lehden aamukahvia siemaillen ja jos on kaunis sää voi lähteä ulos, ajaa ehkä mökille tai tehdä ihan sitä mikä sillä hetkellä huvittaa.
Jos lapsenlapset tarvitsevat hoitopaikkaa, niin työ ei ainakaan sitä estä. Voi olla että mummi ja vaari ovat juuri lähdössä pikku matkalle, tai muuten ei sovi, mutta uskoisin että näistä pystytään sopimaan. Tulot tietysti pienenevät, mutta niin tekevät myöskin menot, varsinkin kun vertaa niitä siihen kun J oli töissä toisella paikkakunnalla, vuokrasi sieltä asunnon ja maksettiin kalliit työmatkat edestakaisin laivalla ja autolla.
Uskon, että tuon työviikon jaksaa ihan eri tavalla kuin nyt kun on kokopäivätyössä ja tuntuu, että varsinkin kaikki viikonloput menevät töissä.

Eli, jos kaikki menee niin kuin on suunniteltu, niin enää joulukuu on sellainen kuukausi kun meikäläinen on normaalisti työssä. Tammikuussa on taas parin viikon loma ja mukava matka tiedossa, niin että silloin tehdään vaan puolet kuukaudesta töitä.

Näitä pohtiessa, mukavaa iltaa!

Ps. Eikä ole joulukuukaan ihan normaali, sillä silloin on pikku loman pätkä :)

6 kommenttia:

 1. Aika kuluu kuin siivillä, kun ei kellon tarkkuudella tarvitse ohjelmoida joka päivä töihin. Vapaus saa ajan täyttymään entistä rennommalla tavalla.

  VastaaPoista
 2. Anna palaa!! Meillä on vaan yksi elämä elettävänä. Raha on tietenkin tarpeen, mutta vähemmälläkin pärjää. Minä nautin täysin siemauksin vuorottelusta ja hommaa piisaa, välillä vähän liiaksikin:)) Mukavaa viikkoa sinulle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jo malttamattomasti kevättä että tästä suunnitelmasta tulee totta. Mukavaa vuorotteluvapaan jatkoa sinulle!

   Poista
 3. Ei kun nauttimaan! Jäin itse vastaavassa tilanteessa osa-aikaiselle, nyt olen jo kokonaan eläkkeellä. Tekemistä riittää - ja rahatkin, kun muistaa, että menot on sopeutettava tuloihin. Nautin etenkin leppoisista aamuista... Onnea sinulle tuleviin päiviin!

  VastaaPoista
 4. En ole kuullut kenenkään katuvan osa-aikaeläkkeelle jäämistään, joten hyvältä tuntuu nyt kun asiaan on saanut varmuutta. Minulla on vuorotyö, joten kiireettömistä aamuista olen jo saanut nauttia, mutta se tuntuu mukavalta kun iltavuoron jälkeen ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan aamuvuoroon, sitten kun on kokonaan eläkkeellä.

  VastaaPoista