tiistai 5. marraskuuta 2013

Tinatähtiä ja sydämiä.

Sataa, sataa ropisee....
Eli tämä vapaapäivä on juuri sopiva askartelupäivä. Minä en kylläkään ole ollenkaan askartelijatyyppiä, mutta kun löysin mieleiseni ohjeen At Marias blogista, niin päätin minäkin kokeilla josko saisin syntymään näitä tinakoristeita.Vaikeaa näiden tekeminen ei ole. Tarvitaan foliovuokia, muotti, sakset, sukkapuikko ja jos haluaa niin jotain helmiä tai muita krumeluureja.

Ensin piirsin piparkakkumuotilla ja sukkapuikolla tähden. Ja sitten koristeltiin sukkapuikolla oman maun mukaan tähden reunat. Ja sitten tekstiä, kuva tai mitä nyt haluaa. Leikataan kuvio irti.

Lankaa varten tein parsinneulalla reiän koristeeseen. Sitten muutama helmi vanhasta rannekorustani ja siinä se on: joulun somiste.

Kun kuusen oksaa tai muutakaan oksaa ei nyt ollut saatavilla tähän hätään, niin ripustin koristeet kokeeksi Ikean kynttelikköön, jota olen muutenkin tuunannut kristalleilla. Nyt saavat koristeet kuitenkin vielä odottaa esille ottoa.

17 kommenttia:

 1. MOIKKA! Täällä aamusta ihan hirmu harmaata, mutta nyt jossain päin hieman kirkkaanpaa taivasta. Takka ja kynttilät käytössä. Ihanat nuo jouluiset koristeet ja tämähän on kierrätystä parhaimmillaan. Pitääköhän lähteä maksalaatikon ostoon:)) Askartelu on niin mukavaa ja terapeuttistakin. Täällä puuhaan omaa askarteluhuonetta pikkuhiljaa ja odotan josko kätevä isäntä tulisi kokoamaan eilen ostaamaani pöytää. Tuuliset terkut sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkaa meillä ei ole, mutta kynttilöitä kyllä poltellaan. Nämä koristeet olivat helpot tehdä. Taidan tehdä vielä lisääkin, kun alkuun pääsin. Täällä tuulee kanssa.

   Poista
 2. Tulinkin heti katsomaan mitä sie olet saanut aikaan:)
  Onpas vain kauniita! Minunkin on pakko kokeilla!
  Mie innostuin korttitehtailuista vajaa 3 vuotta sitten ja nyt olen muutamn joulukortin "vääntänyt"
  Tuommoinen tekeminen on todella rauhoittavaa ja terapeuttista!
  Ja mikä parasta saa kaunista aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Ainakin minä tykkään vähän tommoisista rennommista koristeista, eikä kaiken aina tarvitse olla niin viimeisen päälle. Mukava niitä oli tehdä.

   Poista
  2. No nyt on foliolaatikot ostettu:)
   Juu olen sammaa miletä että rentous on parasta!

   Poista
 3. Hienoja...osaisinkohan minäkin...tumpelo meinaan olen askartelussa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä varmaan osaat, kun minäkin. Ja tarveaineet eivät maksa paljoa, jos vaikka joku vähän epäonnistuisikin.

   Poista
 4. What a great idea… these are lovely!!!

  Please consider yourself officially invited to participate this year's 5th Annual Gratitude (word) Quilt. Instructions (it is very simple) and a link that explains the origin of the word quilt can be found at the top of my blog. In past years there have been participants from every continent except Antarctica. If I’ve already invited you, I apologize... I am trying to reach as many people as possible, and sometimes forget whom I’ve already left this message for in a comment. My intention is most certainly NOT to spam you. I hope you'll join us, it is really amazing when all the words unfurl on November 27th, Thanksgiving Day in the United States.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Laura and it was nice to get you as a reader of my blog!

   Poista
 5. those turned out so cute, and they look so easy to make! i'm going to do this!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanya, they are very easy to make and I think I will do more of them. Nice that you found my blogg.

   Poista
 6. Oi miten kivoja koristeita! Aivan sormissa kihisee kuviasi katsellessa ... taidan itsekin tehdä samanlaisia - on Kauan aikaa sitten kun riippukoristeita olen näpertänyt - kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nina, niitä oli tosi kiva tehdä, ja helppoa.

   Poista
 7. Kiva idea. Voisin lainata sitä myös meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa vapaasti, niin minäkin tein :)

   Poista
 8. Ihana idea, taidanpa napata tuon meille, kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Ja kiva oli niitä tehdä, eikä lopputuloskaan hassumpi ole!

  VastaaPoista