keskiviikko 20. marraskuuta 2013

TASSIMO - kapselikahvikone!

Luulen, että yksi tämän joulun ostetuimmista lahjoista, ainakin mainonnan runsaudesta päätellen, tulee olemaan kahvikone eli kapselikeitin. Me sorruimme ostamaan sellaisen jo nyt, eikä ole tarvinnut päätöstä katua. Olen aivan hurahtanut tähän laitteeseen ja vielä emme ole edes ehtineet kokeilla kuin muutamaa kahvilajia.
Valinnan varaa on vaikka kuinka ja myös teetä ja kaakaota pystyy tällä koneella valmistamaan.

Pakkaukset sisältävät joko kahdeksan tai kuusitoista annosta riippuen siitä onko mukana maito, vaiko ainoastaan kahvikapseli. Esim. tähän Creme Brulee-annokseen tulee molemmat eli ensin laitetaan kahvikapseli koneeseen, muki  tai lasi alle, painetaan kerran koneen "kantta" ja juoma tippuu mukiin, jonka jälkeen vielä maitokapseli samalla tavalla ja niin on juoma hetkessä valmis. Parille, kolmelle juojalle tulee valmista näppärästi ja nopeasti, mutta jos kyseessä on suurempi porukka, niin silloin ehkä tämä ei ole kovin kätevä kahvin valmistustapa.

Varmaan oikeaoppisempi astia juomalle olisi lasi, mutta minä tykkään enemmän läpinäkymättömästä, korvallisesta mukista kun juon kahvia. Keittimeen sopivat kaikki meillä olevat ihan tavalliset mukit, joten mitään uusia hankintoja niiden suhteen ei tarvitse tehdä. Kuppialustan korkeutta voi myös helposti säätää riippuen sitä miten korkea käytetty kuppi on.

Valmista on: Ihana Latte Macchiato, joka on tähän asti maistamistani ehdoton suosikkini!

Erikseen ostettavissa on tällainen kapseliteline, joka vie vain vähän tilaa ja josta kapselit ovat helposti otettavissa.
Kapselikeittimiä on montaa eri merkkiä ja hinnat vaihtelevat suuresti. Kannattaa myös huomioida se seikka, että kapselien koko ja malli vaihtelevat eri koneiden välillä. Viisainta ehkä on ostaa sellainen kone, johon sitten varmasti löytää omalta paikkakunnaltaan sopivia kapseleita, ainakin jos asuu pienellä paikkakunnalla jossa valikoimat voivat olla rajoitetut. Kovin luontoystävällinen tämä kapine ei valitettavasti ole, kun noita kapseleita kertyy aika tavalla. Mutta se onkin ainoa miinuspuoli jonka olen tästä tähänastisen kokemuksen perusteella keksinyt.

Kyllä maistuu tällainen kupponen ja koska se on jo itsessään kuin jälkiruoka, niin kahvileipääkään ei samalla tapaa kaipaa kuin tavallisen kahvin kanssa. Tässäkin kuvassa keksit olivat vain kuvausrekvisiittana ja päätyivät samantien takaisin laatikkoonsa.Nämä kyltit eivät tässä kodissamme ole vielä seinällä olleetkaan, mutta kahvikoneen myötä pääsivät nekin kotikahvilamme seinälle.

10 kommenttia:

 1. Meillä juodaan sen verran vähän kahvia, että ei olla hankkimassa kyseistä konetta...mutta uskon, että on hyvä kone...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväisiä ollaan ja on mukava maistella eri makuisia kahveja.

   Poista
 2. Meillä on ollut jo puolitoista vuotta Pauligin Cupsolo ja olen tykännyt siitä kovasti. Enää en luopuisi omasta laitteestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ettei tällaisesta halua luopua kun sen on kerran itselleen hankkinut ja huomannut miten kiva masiina se on.

   Poista
 3. Pauligin Cupsolon hankin minäkin alla pari viikko sitten ja tykkään! Juuri nämä eri maut viehättävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kivaa kun ei aina ole ihan sitä samaa "tavallista" kahvia, vaikkei siinäkään mitään vikaa ole. Espressosta en kylläkään tykännyt. Oli niin kitkerää, että jätin juomatta.

   Poista
 4. Vautsi, pitää laittaa varmaan ostoslistalle:))

  VastaaPoista
 5. Oi, tuollainen kahvikone tuo varmasti ripauksen luksusta arkeen!
  Kuppi erikoiskahvia maistuis kyllä mullekin!

  Nuo kahviaiheiset kyltit ovat aivan ihkuja! Odotan kuvia siitä miltä ne näyttävät seinällä :-)

  VastaaPoista
 6. Hyviä ovat eri kahvit, paitsi kuten tuolla vähän ylempänä mainitsin, niin espressosta en tykännyt. En ole sitä missään kahvilassa koskaan maistanut, joten en pysty sanomaan oliko tämä saman makuista kuin kahviloissa, mutta kitkerää oli minun makuuni.
  Kyltit itse asiassa ovat jo seinällä ja länttäsimme ne kaikki vierekkäin kaapin sivuseinään, kun muuta vapaata sopivaa seinäpintaa ei oikein keittiöstämme löytynyt.

  VastaaPoista