torstai 7. marraskuuta 2013

Kirppari

Olen ryhtynyt kirpputorikauppiaaksi. Liekö perintöä isältäni, joka eläköitymisensä jälkeen innostui haalimaan kaikenlaista tavaraa myydäkseen niitä sitten eri kirpputoreilla.
Minä en toki ole ollenkaan samassa mittakaavassa tässä touhussa mukana, vaan olen ruvennut penkomaan kellaria ja kodin komeroita sillä silmällä, josko sieltä löytyisi jotain mitä itse en enää syystä tai toisesta käytä, mutta joka jollekin toiselle voisi vielä sopia.

Täällä Ahvenanmaalla toimii paikallinen nettikirppis jonka kautta yritän myydä tavaraa. Se on aika kätevää, kun ei tarvitse raahata tavaroita mihinkään, vaan ostajat tulevat noutamaan ne kotoani.
Toistaiseksi olen saanut myytyä pari lamppua, mattoja, ompelukoneen ja pari kukkapylvästä. Mikroaaltouunin tarjouskilpailu on vielä käynnissä runsaan tunnin ja se menee kaupaksi tänään.
Rikastumaan ei tällä touhulla kylläkään pääse, jossei köyhtymäänkään, kun myy sellaista mitä itse ei enää käytä.

Ihmetellä vaan täytyy, kun jotkut yrittävät myydä täyttä rojua. Kuka haluaa ostaa esim jonkun toisen vanhan kynsilakan tai muita meikkejä? Uhh!
Juuri tätä kirjoittaessani tuli tarjous noista mokkasiineistä, jotka ovat tuossa kuvan yläkulmassa. Ne ovat aivan ihanat, mutta jostain syystä eivät kuitenkaan tunnu sopivilta jalkaani.

Pitäkää peukkuja, että saan tavaraa kaupaksi :), ettei tarvitse käyttää samaa metodia kuin isäni, joka seistessään myymässä jotain, joka maksoi euron, kimpaantui kahteen rouvaan jotka kiertelivät ja kiertelivät tuota euron tavaraa. Sitten rouvat sanoivat, että se on kyllä kivan näköinen, mutta kallis. Silloin isäni "hieman" hikeentyneenä tokaisi heille, "otatteko sen jos annan teille euron"?

Mukavaa torstai-iltaa kaikille!

toivottaapi


 

6 kommenttia:

 1. Mukava kuulla että kauppa käy. Itse olen "suuri" kierrätyksen kannattaja ja huuto.netti-kokemukseni on suorastaan huumaava, tosin sieltä huutajan puolelta. Pitäisi saada itsestään irti ryhtyä myös myyjäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa hommaa toi tavaroiden kaupittelu ja aika vaivatonta näin kun ei tarvitse niitä raahata mihinkään.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Peukut auttoivat; kaikki muut paitsi yksi tavara myyty.

   Poista
 3. Mie olen myös vuosia harrastanut itsepalvelu-kirppiksia.Jonkun verran fb kautta ja ai niin Tori.fi kautta. Aiemmin kovasti ostelleena kertyi aina jotain myytävää. No olen vuoden aikana vähentänyt ostamista niin vaatteissa kuin sisustuksessa, eli mietin tosi tarkkaan mitä hankin. Vähän sellasta kestävän kehityksen linjaa olen pitänyt.
  Poikkeuksena nyt joulunalus, sillä kotiin voi pientä hankkia.
  Mie kans ihmettelen miten huonoa tavaraa ihmiset vie myyntiin! Mulla on ollut periaatteena että myyn sellasta mitä itsekin voisin ostaa.Ja hinnoittelu on kaiken a&o. Olen ajatellut että 10 % ostohinnasta on hyvä kirppishinta.Kyseessä on kuitenkin käytetty tavara.

  VastaaPoista
 4. Toi on hyvä periaate että myy vain sellaista mitä itsekin voisi ostaa. Toi hinnoittelu on vaikeaa. Ehkä itselle on kaikissa tavaroissa sen verran jotain tunnearvoa, että herkästi arvioi pyyntihinnan vähän yläkanttiin.

  VastaaPoista