torstai 14. marraskuuta 2013

Hyvää Joulua & God Jul

Se on ihan mahdotonta, kun lukee näitä blogeja, niin vähän väliä törmää joulujuttuihin. Ja se tarttuu, nimittäin se jouluun innostuminen. Toivottavasti ei seuraa jouluähkyä ennen kuin ollaan aatossa.

Itselläni joulun valmisteluihin kuuluu ehdottomasti joulukorttien lähettäminen. Nyt kun olen  innostunut  valokuvaamisesta, niin olen valikoinut kuva-arkistoistani muutamia talvisia/jouluisia kuvia joista aikomuksenani on tehdä kortteja.
Tämä ensimmäinen kuva on mökiltämme viime talvena otettu. Ja LUNTA oli!! Meri ei kuitenkaan tässä vaiheessa ollut vielä jäässä.

Mökkirannasta tämäkin. Hyvän joulun toivotukset olen jo kirjoittanut valmiiksi valokuviin ja aikomuksenani on vielä liimata kuvat korttipohjiin. Sitten tulostetaan tulostimella tarvittava määrä kuvia. Yleensä lähetämme noin 30 - 40 korttia.

Tämän kuvan nappasin tänä syksynä eräänä kuulaana syysaamuna. En varmaan olisi itse keksinyt, että se sopisi joulukortiksi, ellei facebook-ystäväni olisi siitä vinkannut minulle. Kiitos Reija!

Tässä viime talvena otettu kuva läheltä Maarianhaminaa. Taitaa muuten ollakin niin, että jos haluaa itse tekemiinsä joulukortteihin lumisia kuvia, niin ne on varminta ottaa jo edellisenä talvena. 

Tämä kuva taitaa ollakin tuorein tämän postauksen kuvista ja sen otin, kun leivoin pikkuisen yövieraan kanssa pipareita muutama viikko sitten.

Viime joulun alla teimme mökin pihassa aika lailla lumitöitä kun loimme pienet polut pihalle, että pääsi edes autosta mökille kulkemaan. Omat polut johtivat myös saunalle ja vajaan.

Joku metsän eläin tästä on jo ennen meitä ehtinyt mennä.

Rannan penkkikin oli saanut aikamoisen lumikuorrutuksen. Ihana kevättalvi!


Siellä se on: Villa Fräkenvik

Tampereella Joulumarkkinoilla oli tällaisia ihanuuksia myynnissä ja pääsevät nekin tänä vuonna joulukortteihimme.

Vähän urbaanimpaa maisemaa. Näkymä kotimme ikkunasta viime vuoden joulukuussa.

Tämän näköisiä joulukortteja on aikomus tänä vuonna ystäville ja sukulaisille postitella.

14 kommenttia:

 1. Kauniita! Upea keksintö tehdä noin joulukortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo tapa tehdä kortteja; kuvat jo valmiina ja nyt pitää vain ostaa korttipohjia joihin kuvat liimata.

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Tykkäsin kovasti lumisesta penkistä. Se tuo tervehdyksen lisäksi sanomaa hiljentymisestä, joka usein joulun kiireissä unohtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kuvasta tykkään minäkin eniten. Siinä on jo lupaus keväästä ja rauhallinen tunnelma.

   Poista
 3. Jos ei tästä postauksesta iske joulukuume, niin ei sitten mistään, ihanat kortit ja kauniit maisemat, ei tästä pimeydestä selviä, jos ei ole joulutunnelmissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä pimeässä ajassa on juuri se niin mukavaa kun saa tunnelmoida valoilla ja kynttilöillä.

   Poista
 4. Todella kauniita kuvia, joten ihania kortteja tiedossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että vastaanottajat tykkäävät!

   Poista
 5. Kauniita kortteja kaikki. Talvinäkymät ovat niin jouluisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvinen maisema on kyllä kaunis.

   Poista
 6. Toinen toistaan kauniimpia ja minulla tietty sydämestä ailahtaa heti kun näen ihania kotimaisia talvimaisemia :-) Minä olen muuten yllättänyt itseni muutaman kerran hyräilemästä joululauluja, hui :-) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Ainahan sitä vähän haikeana ajattelee kotiseutuja jos asuu muualla. No onneksi ei sentään radiosta vielä tule joululauluja!

  VastaaPoista