lauantai 16. marraskuuta 2013

Banaanipostaus

Teimme eilen päivämatkan naapurimaahamme, Ruotsiin ja siellä Uppsalaan. Matka Ahvenanmaalta laivalla kestää vain kaksi tuntia, joten päivän aikana ehtii hyvin käydä katselemassa vähän kaupunkia.

Tarkoituksenamme oli tehdä vähän ostoksia joulua ajatellen, mutta suurin osa ajasta kului kuitenkin kaupunkia kierrellen.  Kaunista siellä on ja tunnelmallista, kuten tämänkin sisustuskaupan edustalla. Sisälle emme kuitenkaan tällä kertaa poikenneet yhteenkään pikku puotiin, kun päällimmäisenä tarkoituksena oli tehdä muita ajankohtaisia hankintoja.


Kauniita, vanhoja rakennuksia halusin kuvata, sillä valokuvaaminen oli ostosten lisäksi toinen tärkeä syy tänne matkustamiseen. Rakastan vanhoja kivitaloja, enkä väsy niiden katselemiseen ja kuvaamiseen. Nämä näkymät muistuttavat aika tavalla kotikaupunkiani Turkua.


Ei myöskään voinut välttyä näkemästä sitä tosiasiaa, että Uppsala on vanha yliopistokaupunki ja yliopisto perustettiin tänne jo vuonna 1477. Nämä banaaneiksi pukeutuneet opiskelijat olivat matkalla illan rientoihin.

Polkupyöriä oli joka puolella, niinkuin tässäkin ,siististi parkissa joen rannalla.

Hiukan jouluisia näkymiä oli jo nähtävissä, ei kuitenkaan niin paljoa kuin olin odottanut näkeväni.Uppsalan tuomiokirkko vaurioitui pahoin v. 1702 kaupungissa riehuneessa tulipalossa.

Uppsala on Ruotsin vanhimpia kaupunkeja ja yliopisto sinne perustettiin v. 1477.


Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Uppsalan tuomiokirkko ja Uppsalan linna, sekä yliopiston rakennukset ja alueet.


Uppsalan linna.

Päivä Uppsalassa oli kokemisen arvoinen ja mietimme miten mukavaa olisi matkustaa sinne kauniina kesäpäivänä ja tehdä vaikka piknik johonkin monista kauniista paikoista. Nyt oli sää vähän syksyisen nihkeä ja aika kylmä. Ostoksia saimme tehtyä ja niistä teen postauksen toisella kertaa.

Kotona olimme jälleen vähän ennen puolta yötä, väsyneinä, mutta yhtä kokemusta rikkaampina.

Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

8 kommenttia:

 1. Kaunis kaupunki, tuolla olisi mukava käydä ja viivähtää pidempäänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta vaikutti, vaikka meidän vierailu siellä oli aivan liian lyhyt että olisi oikein ehtinyt paikkaan tutustua. Seuraavalla kerralla sitten pidempi käynti!

   Poista
 2. Kauniita näkymiä ja Turku tulee tosiaan mieleen. Vain kerran olen Uppsalassa käynyt ja sekin oli yhden isomman porukan mukana, jolloin ei ennätetty kuin käväistä yliopistolla ja piipahtaa Linnén museossa ja puutarhassa. Pitäisi tehdä joskus kesäkautena kunnon vierailu ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uppsala ja Turku muistuttavat toisiaan ja asukasmääräkin taitaa olla aika samaa luokkaa. Kannattaa käydä kesällä.

   Poista
 3. Tosi kauniille siellä näyttää!
  Kiva oli päästä mukanasi käymään Uppsalassa!:) Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kaupunki kaikkine vanhoine rakennuksineen. Kiva kun tulit mukaan käymään!

   Poista
 4. Voi noita kuvia...ensi kesänä taitaa olla matka tuonne...:)

  VastaaPoista
 5. Ilman muuta tutustumisen arvoinen kohde!

  VastaaPoista