perjantai 1. marraskuuta 2013

Ajatuksia


Tämän päiväiseltä kävelyreitiltä otin nämä kuvat satamasta kalasatamaan johtavan "Strandpromenadin" varrelta. Ilma oli aurinkoinen ja lämminkin. Laivat olivat juuri tuoneet matkustajat satamaan ja toiset matkustajat puolestaan lähtivät. Äkkiä terminaalirakennus hiljeni laivojen lähdettyä. En nähnyt edes kissaa, joka majailee aika paljon terminaalissa, nukkuen penkeillä. Sitä ei, ihme kyllä, ole myöskään ulos häädetty, vaan se saa olla siellä miten sitä huvittaa. Asuu kyllä kuulemma oikeasti jossain sataman lähettyvillä olevassa talossa. Lehdessäkin on siitä ollut juttua.

Turistit ovat jättäneet saaremme ja nyt täällä olemme vain me jotka asumme täällä ympäri vuoden. En tiedä onko saaren rauhoittuminen kesän jälkeen hyvä vai huono asia. Kesällä olemme aika vähän täällä kaupungissa, joten ihmismäärän lisääntyminen ei minua ainakaan häiritse, mutta syksyisin aina tietynlainen haikeus valtaa mielen kun tajuaa että "hiljainen kausi" on taas alkanut. Mutta samaan aikaan on ihanaa, kun ei tarvitse jonotella liikenteessä samalla tavalla kuin suuremmissa kaupungeissa. Ajattelen vähän siihen tyliin, että pienessä kaupungissa on kiva asua, mutta olisi mukavaa jos sen pienen kaupungin ympyröistä pääsisi halutessaan ajamaan vaikka sata kilometriä johonkin suuntaan ilman että on riippuvainen aina noista laivojen aikatauluista.

RAUHALLISTA HUOMISTA PYHÄINPÄIVÄN VIETTOA!

 

4 kommenttia:

 1. Heips Krisse, löysin aivan hiljattain tämän ihanan blogisi! Tulin, kurkistin, luin ja jäin :-) Ihana päästä seuraamaan elämää superihanalla Ahvenanmaalla! Jos haluat tulla vastavierailulle blogiin, jossa tarinoita Turun saaristosta, se löytyy osoitteesta http://www.onnenhetkiaparatiisissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan elämääni täällä. Kiva kun liityit myös lukijaksi. Pitääpä vierailla blogissasi pikimmiten. Mukavaa päivän jatkoa.

   Poista
 2. Ihanat maisemat!
  Mekin asutaan pienen kaupungin laitamilla, melkeimpä voisi sanoa, että maalla...:)

  VastaaPoista
 3. Pienissä kaupungeissa yhdistyykin usein sekä kaupungin, että maaseudun hyvät puolet.

  VastaaPoista