torstai 31. lokakuuta 2013

Turistin silmin

Joskus on kivaa viettää aikaa kameran kanssa tutuissa paikoissa turistin silmin. Kävimme ajelulla Eckerössä, joka on Ahvenanmaan läntisin kunta ja sieltä on vain kahden tunnin laivamatka Ruotsiin. Tämä mahtava rakennus on Eckerön vanha postitalo. Se on kooltaan ja tyyliltään hyvin epäsopiva tähän ympäristöön, mutta kaunis rakennus.
Nämä puut loistivat kauniissa syysvärissä leirintäalueella.

"Flower-power".
Joku oli nähnyt vaivaa ja koristellut tämän vanhan tuolin kauttaaltaan tekokukkasilla.Tällä juhlapaikalla on lava esiintymisiä varten, mutta en osaa sanoa onko paikka vielä toiminnassa. Hiukan hyljätyltä näyttää. Ja lipunmyyntiluukut ovat tiukasti kiinni.

Leirintäalue on erityisesti ruotsalaisten suosiossa, kun niin lyhyen laivamatkan päässä on. Asuntovaunuja on tosi paljon ja melkein kaikki näyttävät olevan vakituisesti täällä yli talvenkin. Muutamissa oli nytkin Ruotsin lippu liehumassa, joten siellä oltiin paikalla. Tämän vaunun asukkaat olivat koristelleet vaununsa "pihan" valaistulla pikku puulla. Harmi, että oli vielä sen verran valoisaa, ettei kukkasissa ollut valoa.

Onko näitäkin vielä olemassa?

Venevajoja on rantaviiva täynnä. Niin kauniita!


Näissä mökeissä ei ollut vieraita. Ovatkin ehkä paremmin kesäkäyttöön rakennetut.Tämän hökötyksen on tarkoitus toimia savupiippuna. On päässyt vinksahtamaan vinoon vaikka on tuettu useammasta paikasta.

Kuin delfiinit rannalla odottavat nämä kanootit kesää.

Aika hiljaiseksi muuttuvat nämä maisemat syksyn tullen, kuten koko Ahvenanmaa.

5 kommenttia:

 1. Siellä on vielä lehdet puussa ja näyttää syksyisen värikkäältä.
  Muhkea postitalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postitalo on tosiaan "muhkea". Kerrotaan, että kun ruotsalaiset rakensivat lahden toiselle puolella Grisslehamniin suuren postitalon, niin täällä ei haluttu olla pekkaa pahempia ja siitä syystä rakennuksesta tuli noin mahtava.

   Poista
 2. Tuli niin ikävä, kun en ole vuosiin päässyt saarelle. Olen aina rakastanut saaren hiljaisuutta ja ihania ystävällisiä ihmisiä turistiajan ulkopuolella. Ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa usein käymään blogissani, niin saat ainakin sitä kautta "vierailla" täällä.

  VastaaPoista
 4. Tuolla postitalossa olin vuonna 1992 toukokuussa leirikoulussa luokkani kanssa.

  VastaaPoista