perjantai 13. syyskuuta 2013

Syksyhköä mökillä?

Kyllä  syksy on  tullut, vaikkei lämpötilan perusteella niin luulisi. 22 astetta varjossa näytti mittari mökillä, mikä ei kovin tavanomaista taida olla syyskuun puolivälissä. Nautitaan siis lämmöstä niin kauan kuin sitä riittää.  Maa oli keltaisenaan koivunlehdistä ja lisää tuli koko ajan pihan puista. Kesäkukat näyttivät enemmän tai vähemmän ränsistyneiltä, joten ne saivat kyydin kompostiin, paitsi terassilla kukoistava punainen petunia joka on nyt melkein kauniimpi kuin keskikesällä. Kärhö on kukkimisensa kukkinut ja jäljelle jäivät kivat tupsut, jotka ovat aika koristeellisia nekin. Komea maksaruoho on aloittanut punertumisen ja toivoa sopii etteivät kauriit popsi niitä suihinsa. Muutama pelargonian kukka sai paikan sisätiloissa maljakossa. Saunapuut siistissä pinossa riittävät pitkäksi aikaa. Nurmikko tuli leikattua. Taisi olla vasta neljäs kerta tänä kesänä kun se on leikattu, joten helpolla siinä hommassa on tänä vuonna päästy.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!
 

4 kommenttia:

 1. On tämä ollut ihanaa syksyä....ensin hellittiin kesän lämmöllä ja auringolla ja nyt tämä ihana syksy....jaksaa pitkän rospuuttoajan...:)

  VastaaPoista
 2. Se hyvä puoli tässä syksyssä on, että nyt riittää sen lämmön lisäksi jo vettäkin - meillä ainakin keskikesällä alettiin kärsiä kuivuudesta ja kaivot ammottivat tyhjyttään eikä ränneistä tippunut pisaraakaan :)

  VastaaPoista
 3. Syksy on mukavaa aikaa, mukavaa syksyä Sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Syksy on ollut aivan poikkeuksellinen, aurinko paistaa ja on lämmintä.
  Kai se talvi tulee vasta joulukuussa.

  VastaaPoista