torstai 12. syyskuuta 2013

Hyljätty


Parisen viikkoa sitten viedessäni roskia roskakatokseen huomasin jonkun vieneen vanhan matkalaukun sinne pois heitettäväksi. Aika kuluneelta ja vanhalta se näytti ja toinen lukkokin oli rikki, mutta muuten tykkäsin sen ulkonäöstä. Mietin ottaisinko sen talteen, mutta päätin kuitenkin jättää ottamatta. Sen jälkeen olen käynyt muutaman kerran viemässä roskia ja ollut viikon lomallakin poissa kotoa, mutta tänä aamuna laukku muistui taas jostain syystä mieleeni kun olin lähdössä töihin. Menin katsomaan josko laukku olisi vielä siellä ja samassa paikassahan se vielä oli. Talossamme asuu enimmäkseen vanhahkoja ihmisiä, jotka eivät varmaan pidä tällaista vanhaa matkalaukkua ainakaan minään sisustusartikkelina ja niinpä se oli saanut olla rauhassa. Olen huomannut monissa sisustusjutuissa että tällaiset laukut ovat kovin suosittuja trendikkäissä kodeissa erilaisten tavaroiden säilytyspaikkoina. Meidän koti ei kylläkään ole mikään trendikoti, mutta ajattelin että kuitenkin löytäisin käyttöä kyseiselle laukulle.Otin laukun katoksesta ja vein sen autotalliimme.

Laukku on vuorattu ruudullisella pahvilla, mikä näyttää hyväkuntoiselta, mutta kaipaa puhdistusta.

Laukun sisältä löytyi tämä lappu, joten ilmeisesti se on saanut matkata aina Thaimaahan asti. Liekö tämä joku hyvä enne, koska olemme menossa kyseiseen maahan, Phuketiin tammikuussa? En kyllä usko että pakkaamme matkatavaroitamme tähän matkalaukkuun :)


Nyt on vielä harkinnassa pitäisikö laukulle tehdä jotain puhdistuksen jälkeen. Olen nähnyt vastaavista laukuista tulevan aika hienoja kun ne on maalattu kauttaaltaan vaikka valkoisiksi tai pastellivärisiksi. Ehkä kuitenkin olisi parasta jättää maalaamatta, vai kuinka? Pitänee miettiä asiaa pari päivää.

Kivaa torstaita kaikille!

13 kommenttia:

 1. Oi,miten hieno löytö.Hyvä että otit talteen.

  Itselläni on kaksi vanhaa matkalaukkua.Säilytän niissä lankoja.Ovat tosi hyviä siinä työssä.

  Itse tykkään enemmän laukuista ilman maalausta.Vaikkei kyllä maalattukaan ole ruma.Jokainen tekee mieleisekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jätän sen tällaiseksi, mutta puhdistan niin hyvin kuin mahdollista.

   Poista
 2. Voi mikä aarre! Minä olen katsellut tuollaista kirppareilta, mutta ovat tosi hintavia. Muotijuttuja ehkäpä. Sopivan hintainen/kuntoinen kun löytyy, niin se pääsee lankojen säilytykseen. Suojaan pikku terrierin leikeiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. piti kirjoittaa, että laukku suojaa lankakeriä pikku terrierin leikeiltä. Meidän koira kun tykkää kantaa lankakeriä suusaan, kun tulemme kotiin.

   Poista
  2. Joo, kiva että sain tämän ihan ilmaiseksi. Vielä en tiedä mitä siinä tulen pitämään.

   Poista
 3. Onneksi pelastit! Kyllä tuollaiselle aarteelle aina jonkin kivan käytön keksii. Omissa kirpparilöydöissäni säilytän pääasiassa perinnekäsityöaarteitani. Omani olen halunnut jättää sellaisiksi kuin olivat vanhassa talossa kun asustamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin varmasti katunut jos en olisi sitä ottanut.

   Poista
 4. dyykkaus kannattaa aina ;) taas tuli toteen näytetyksi että toisen romu on toisen aarre!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus. On paljon hylättyä tavaraa, jotka olisi kauniita jossain tilasa sellaisenaan, mutta yli 30 v asumisen jälkenn (samassa talossa) tilaa eu tunnu löytyvän uusille eikä vanhoille tavaroille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan muutettu niin usein, asuttu noin neljä,viisi vuotta samassa paikassa, ettei tavaroita ole päässyt kertymään liiaksi asti.

   Poista
 6. Aargh, mitä kaikkea ihmiset heittävät roskiin! Ihana, että pelastit laukkuvanhuksen! Minun vanhat laukkuni ovat toistaiseksi saaneet jäädä sellaisikseen, ovat mielestäni olleet kauniin värisiä ja muutenkin hyväkuntoisia. Riippuu ihan laukusta, kandeeko maalata vai jättää maalaamatta. Ovat ne ihania valkoisinakin...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista