keskiviikko 21. elokuuta 2013

Papat baanalla!

Viime viikonloppuna käydessämme Godbyssä kohtasimme yllättävän näyn: toistakymmentä vanhaa Tunturi-mopoa ajoi kauniissa jonossa yli risteyksen.

He kurvasivat vieressä olevan huoltamon parkkipaikalle. Joukko tuli mantereelta, Porista, Kalannista ja joku varmaan muualtakin Varsinais-Suomesta. He eivät olleet ajaneet mopoilla koko matkaa Porista, vaan ne oli kuljetettu peräkärryillä Kustaviin, jonne he jättivät peräkärryt ja tulivat sitten saaristolautoilla yli meren. Sadetta olivat saaneet, mutta nyt kun saapuivat Godbyhyn rupesi aurinkokin paistamaan. Nyt sai sadevermeet riisua ja jatkaa matkaa kohti Maarianhaminaa.

Varusteiden piti tietysti olla tyylin mukaiset. Kapsäkki sisälsi kaikkea matkalla tarvittavaa ja huomaa jalassa Reinot!

Maskotit seuraavat aina mukana.

Mopoista en ymmärrä mitään, mutta sen havaitsin heti että tässä mopossa oli aivan silmiä hivelevän kaunis bensatankki. Mopo on 50-luvun alkupuolen ensimmäisiä Tunturi-merkkisiä mopedeja.

Tämä kaunotar vuodelta -66 pääsi kuvaan, koska miehelläni oli aivan samanlainen kun hän oli mopoiässä. Sen mopon tarina päättyi kuitenkin pahaan kolariin. Onneksi J toipui saamistaan vakavista vammoista!

Hyvää matkaa papat ja ajelkaa varovasti!

Kiitos kaikille edellisiin postauksiin kommentoineille! Voin jo paremmin:)

10 kommenttia:

 1. Serkkuni mies harrastaa pappa Tuntureita...korjailee niitä ja ajelee itsekkin...voipi hyvin ollut olla tuollakin mukana...:)

  VastaaPoista
 2. Kunnon pappameininkiä! :D

  VastaaPoista
 3. Pappikset on niin parhaita! Hauska tuo arkku takapaksilla! Kiva kuulla, että tauti alkaa olla jo voitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkku oli kyllä kivan näköinen siinä mopedin päällä ja sinne mahtuu tietysti kivasti matkatavaraakin. Tauti voitettu ja tänään olin jo töissä.

   Poista
 4. Meillä on navetan perukoilla vanha pappis, mutta siitä puuttuu moottori. Pitäisiköhän alkaa entisöimään :)

  VastaaPoista
 5. Hienojahan nuo vanhat, kunnostetut mopot ovat ja tarjoavat mukavaa ajankulua korjaustaitoisille ja niistä innostuneille. Kiva kun poikkesit blogiani lukemaan!

  VastaaPoista