keskiviikko 14. elokuuta 2013

Muotoilua

Mökkirannassamme kasvaa muutamia leppiä ja niiden kasvuvauhti on aika kova. Olemme joka vuosi leikanneet niitä aika paljon etteivät peittäisi niin paljon merinäkymää. Nyt oli taas aika tehdä leikkaustoimenpide.

Rannasta katsottuna puu oli kuin mallistaan ulos kasvanut kampaus. Ei muuta kuin isot sakset käteen ja hommiin! Ensin päältä tasaiseksi. Sitten sivuilta aika paljon pituutta pois ja lopulta alaosa siistiksi.


Nyt näyttää taas hienolta ja ehkäpä hiukan eksoottiseltakin. Nyt saa "kampaus" olla rauhassa ensi kevääseen asti ja sitten taas parturiin.

11 kommenttia:

 1. Meillä on yksi koivu pation vierellä, jota emme halua päästää isoksi varjostamaan. Sitä leikataan joka vuosi ja pidetään pallon muotoisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kutsuva näkymä merelle, että osaakin olla! teillä on kyllä aivan ihana mökki näin lähellä merta ja hiekkarantaa. Lepästä tulikin mieleeni, että täytynee varata aika kampaajalta hiusten leikkuuseen:)
   Kiitos;)

   Poista
  2. Marru: Me kanssa istutimme alkukesällä pikkuisen koivun keskelle kukkapenkkiä aika lähelle mökkiä ja päätin heti että sitä pitää säännöllisesti leikata ettei se kasva liian suureksi ja rupea varjostamaan liiaksi.

   Sirkka: Hiustesi muoto saa ehkä olla vähän toisenlainen kuin lepän :)

   Poista
 2. Leppä tosiaan kasvaa vauhdilla.Hyvä sen on joskus päästä parturiin.Kylläpäs siitä tuli upea.

  Meillä rantaleppä vedetään ihan kaljuksi joka kesä.Kesätukka niin sanotusti.Aina siihen vaan haihtuvat kasvaa joka vuosi.

  VastaaPoista
 3. Nopeasti kasvaa. Nytkin alkukesällä leikattiin reilusti ja taas rehotti! Tämä ehkä on tyttöleppä, niin ei ihan kaljuksi vedetty!

  VastaaPoista
 4. Leppä kasvaa kyllä vauhdilla ja tekee uusia juurivesoja yhtä kiintyvällä tahdilla. Mukavasti keveni puun ilme kunnon parturoinnilla. Runkojen välistä pilkistää nyt kaunis merimaisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli siistimmäksi. Merimaisemaa on aina kiva katsella!

   Poista
 5. ♥ aivan ihanalta näyttää! Ja nää kuvatkin!!

  VastaaPoista
 6. Mä aina jaksan ihailla noita teidän maisemia... Mikä upea paikka! Ja lepän uusi kampaus on hieno :-)
  Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää loppuviikkoa sinnekin!

   Poista
 7. Upean "kampauksen" lepät saivat.
  Teillä on niin kaunista siellä!

  VastaaPoista