torstai 1. elokuuta 2013

Kaunokaisia ja rumilus

Hämmästykseni oli suuri kun jo kuolleeksi luulemani kärhö innostui kasvattamaan vihreää vartta ja lopulta aloitti kukinnan. Viime vuonna kukka kärsi jostain taudista tai tuholaisista ja kukinnan jälkeen lehdet rupesivat ruskistumaan ja koko kasvi näytti tosi huonolta.Onneksi en kuitenkaan kaivanut kukkaa ylös maasta ja nyt se kukkii tosi kauniisti.

Muitakin kukkijoita löytyy. Tänä kesänä meillä on ollut niin kuivaa että nurmikkoa ei ole leikattu kuin kolme kertaa. Luonnon kukat kuitenkin kasvavat kuivallakin nurmikolla, kuten tämäkin siankärsämö johon mehiläinen on laskeutunut.
Alkukesällä sain työkaverilta siemeniä joista on kasvanut näin kauniita kukkijoita.

Kauniiksi sen sijaan ei voi väittää tätä inhottavaa sientä joka ilmestyy joka vuosi pihallemme. Se houkuttelee kärpäsiä ja haisee tosi pahalta ja siksipä kutsummekin sitä "raatosieneksi". Oikeaa nimeä emme tiedä ja olisimme tosi kiitollisia jos joku osaisi neuvoa keinon jolla siitä pääsisi eroon!

Vähän jo syksyn merkkejä ehkä krysanteemit, mutta aika kauniita kuitenkin. Saivat korvata koko kesän kukkineet orvokit jotka olivat jo kauneimmat päivänsä nähneet.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä asiana tässä postauksessa minulla on ilo ilmoittaa, että minut kutsuttiin Indiedays Inspiration blogiyhteisön jäseneksi ja totta kai vastasin myöntävästi, joten siellä ollaan. Käykääpä kurkistamassa kotisivuani joka löytyy täältä

Tässä kaikki tällä kertaa.

13 kommenttia:

 1. Kärhöt on oikukkaita. Niiden kaunis kukinta palkitsee odottamisen. Onnea Indiedays kutsusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat ja toivon etteivät lehdet enää ruskistu niin kuin viime vuonna. Kiitos!

   Poista
 2. Minullakin yksi kärhöistä on ollut kovin "vaisu"...lehdet ovat tulleet ihan vaalenvihreiksi....toivottavasti en ole onnistunut sitä tappamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun alkoivat jo hiukan muuttaa väriä, mutta suihkutin niitä Tolu-vesiseoksella. Toivottavasti auttaa!

   Poista
 3. kyllä on kauniiat nuo kärhön kukat! mutta hyi ...minkä näkönen sieni, yök ;)

  VastaaPoista
 4. Sieni on kyllä kamala ja kun vielä haiseekin!!!

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis kärhö!
  Onnittelut kutsusta :D

  VastaaPoista
 6. ♥ ihania kuvia! Onnea täältäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Tuo haiseva sieni kuulunee pökkösieniin. Ne haisevat pahalta. Hävityksestä en osaa sanoa mitään. Oletan pökkösienten olevan aika harvinaisia. - Helleterveisin mummeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuuluu ja sen suomenkielinen nimi on Haisusieni, Pökkösieni, Pirunmuna, ruotsiksi Stinksvamp tai liksvamp (Phallus impudicus). Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Nettisivulla suositeltiin kokeilemaan hävittämistä kalkitsemalla.

   Poista
 8. katon justiinsa sun blogii:)

  t: bella:)

  VastaaPoista