perjantai 26. heinäkuuta 2013

Viikinkejä

Juuri tällä hetkellä näitä kesätapahtumia riittää täällä Ahvenanmaalla ja niinpä päätimme lähteä katsomaan millaista elämää viikingit viettivät. Vikingamarknad-tapahtumasta on muodostunut jo perinne ja se pidetään joka vuosi Saltvikin Kvarnbossa.
Tässä luultavasti äiti ja tytär, jotka ovat pukeutuneet viikinkiajan asuihin, mutta voi mikä moka: tyttärellä crocksit jalassa, enkä ole aivan varma hatunkaan sopivuudesta!

Tässä viikingit tulevat paikalle kova-äänisina.Välillä piti tankata vähän ja niinpä suunnistimme paikkaan josta sai ostaa ihania "purilaisia". Niiden nimi on Ledholmare ja ne ovat kuin hampurilaisia joissa lihan sijaan on käytetty paistettua silakkaa ja sipulia. Aivan ihanan makuisia ne ovat ja niitä myydään aina täällä kaikissa markkina-ym. tilaisuuksissa. Juomaksi oli valittavana useita vaihtoehtoja ja me päädyimme raikkaaseen simaan.
Päivä oli melkeinpä liiankin helteinen ja ajattelin sitä kuinka lämmintä noilla kaikilla viikinkejä esittävillä ihmisillä oli paksuhkoissa vaatteissaan. Joillakin oli karvalakitkin päässä!

 
Helteistä viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista! en olekaan ikinä käynyt Ahvenanmaalla.. Taidankin ottaa sen seuraavaksi toivematkakohteeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ihmeessä, mutta suosittelisin että ainakin ensi vierailulle tulet kesällä, kun talvella on niin hiljaista. Kesällä muutamassa viikossa järjestetään kaikenlaista kiinnostavaa, mutta sitten heti hiljenee kun turistit häipyvät. Toki ihana luonto on jäljellä ja se onkin kaikkein parasta täällä! Peilityyni tai myrskyävä meri ja punertavat rantakalliot...

   Poista
 2. Varmasti oli kiva päivä!
  Meilläkin on täällä oikeastaan pitkin vuotta kaikenlaisia tapahtumia, markkinoita jne. Mm. keskiaikaiset ritarimarkkinat, jotka vaikuttavat tyyliltään aika samanlaisilta kuin teidän viikinkimarkkinat :)
  Ja parhautta tosiaan noissa tapahtumissa on yleensä ne herkut hihi ;)

  VastaaPoista
 3. ♥ näyttääpä tosi hauskalta tapahtumalta!

  VastaaPoista