tiistai 16. heinäkuuta 2013

Terassi takaisin!

Vihdoinkin saatiin taas yläterassi omaan käyttöön. Vuokralaiset (jotka eivät edes vuokraa maksaneet) ovat lentäneet pesästään. Olimme koko ajan luulleet että pääskysillä oli kolme poikasta, mutta kun ne tulivat ulos pesästä niitä olikin neljä. Siivoamiseen kului tovi. Onneksi olin huomannut laittaa sanomalehtiä terassin lattialle ja niin sain kuitenkin melko helpolla korjattua pois kaikki lintujen jätökset.

Sitten kannoin pöydät ja tuolit takaisin väliaikaisilta paikoiltaan joihin ne olivat jo kotiutuneet. Kaupunkiasunnon parvekkeelta jota emme juuri käytä, toin mustavalkoisen maton tänne, samoin Ikeasta viime vuonna ostetut pikkuiset aurinkovarjot.
Nyt tässä kelpaa taas nauttia vaikka iltapäiväkahvit.

Eilen illalla kun oli jo vähän hämärää muuttui maisema ihmeellisen väriseksi. Näytti aivan siltä kuin tulisi ukonilma. Kello oli jo puoli yksitoista ja minun oli pakko rynnätä rantaan yöpaidassa kuvaamaan.


Aurinko ilmestyi kuin tyhjästä yhtäkkiä hämärään iltaan.


Jokunen venekin näkyi vielä merellä.
Tätä "valoilmiötä" ei kestänyt kuin ehkä kymmenen minuuttia ja sitten tuli taas hämärää. Ukkosta ei tullut eikä edes sadetta. Sadetta kaivattaisiin sillä niin kuivaa on. Huomiseksi ja ylihuomiseksi toivon kuitenkin kaunista säätä kun vietän kahta vapaapäivää.

11 kommenttia:

 1. Oli ovelaa laittaa sanomalehtipaperia suojaksi. Kiva on nyt nauttia kahvit kun 'vuokralaiset' ovat maailmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun katsoo ulos tuvan ikkunasta niin melkein hätkähtää näkymää kun oli jo tottunut siihen ettei terassilla ollut mitään, paitsi ne p-paperit :)

   Poista
 2. ♥ oi,miten kivasti kirjoitit..ensin melkein uskoin...:) Kaunis terassi ja kauniit on maisematkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä osaakin olla tyylikäs kokonaisuus terassilla! Voisit laittaa karhumakirjeen sottapytyille, vielä kun jättivät vuokrankin maksamatta:) Onneksi lensivät vapauteen, etteivät jääneet teille iäksi asumaan!
   Ompa nautittavaa, kun teillä on vesi lähellä, kivenheiton päässä. Kauniit kuvat olet ottanut iltasella.
   Rantakaisla heiluttaa Purjeveneelle, joka hiljaa lipittää...kaunista!

   Poista
  2. Onhan niitä kaikenlaisia vuokralaisia :))

   Poista
 3. Sirkka: Karhumakirjettä vähän vaikea lähettää kun saajat ovat niin liikkuvaista sorttia!

  VastaaPoista
 4. Ihana terassi, olen niin haaveillut tuollaisesta katollisesta tai lasitetusta terassista, ehkä sellainen vielä joskus meille tuleekin...kauniit on kesätunnelmat, nautitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on joskus käynyt mielessä että tämän voisi vielä lasittaa, mutta se on ainakin toistaiseksi jäänyt kun on niin paljon muutakin mitä pitäisi täällä tehdä.

   Poista
 5. Mukavaa, että saitte terassin taas omaan käyttöön. Iltakuvat rannalta ovat huikean kauniit! Olen koko kesän käynyt lukemassa sinun kirjoituksiasi iPhonen kautta, mutta se ei anna kommentoida. Mukavaa, kun on taas läppäri käytössä :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan niitä pääskysiä oli seurata, mutta ensi vuodeksi pitää kyllä laitta joku viritys etteivät pääse tekemään pesää samaan paikkaan! Rantakuvia ottaessani oli kyllä niin hieno valaistus, mutta en vielä oikein hallitse kaikkia kamerani hienouksia ja siksi kuvissa se valo ei ihan samalta näyttänyt. Kiva jos tykkäsit!

   Poista
 6. Kauniit kuvat iltahetken valaistuksessa

  VastaaPoista