sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Sadetanssi

En ole kovin paljoa näyttänyt kuvia mökin sisältä mutta tänään olen harjoitellut kameran käyttöä sisätiloissa mökillä. Sisällä kuvaaminen on kyllä paljon vaativampaa kuin ulkona. Sisäkuvissa tahtoo kamera "haluta" käyttää salamaa ja niistä kuvista en sitten taas tykkää kun ovat jotenkin luonnottoman valoisia. Säädin kameran niin ettei se käytä salamaa. Aika monta kuvaa jouduin poistamaan kun eivät onnistuneet. Nyt pitää tosissaan ruveta lukemaan kameran käyttöohjeita ja mukana tullutta kirjaa jossa neuvotaan kuvaamisen niksejä.

Meren toisella puolella näyttää lupaavasti siltä kuin siellä sataisi. Toivon hartaasti että tännekin saataisiin sadetta ja oikein kunnolla, niin kuivaa kuivaa maasto on ja keltaisia koivun lehtiä on pudonnut puista jo niin että tuntuu kuin syksy olisi jo tullut.

Menen nyt tanssimaan sadetanssin pihalle, joten kohta ropisee!

9 kommenttia:

 1. Kauniilta näytät kuvat...:)
  Sadetta saisi tulla tännekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänää saatiin sadetta, mutta tosi vähän :(

   Poista
 2. ♥ jo nämä kuvat on tosi kivoja..niinpä, lisää jään odottelemaan :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä kuvia.Mukavan kesäisiä mökkikuvia.

  Minulla on samanlaisia ongelmia sisällä kuvaamisessa.Sain tytöltä vanhan järkkärikameran,jota tässä opettelen käyttämään.Otin myös salaman pois koska se tekee kuvista jotenkin luonnottomia.Tarttis myös harjoittelua säätöjen kanssa.Ja kameran ohjeetkin pitäisi lukea,kirjanen on kyllä tosi paksu.Ajan kanssa pitäisi lueskella sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöohjeiden lukeminen ei vaan ole niin kivaa ;)

   Poista
 4. Valokuvaaminen on hauskaa ja taitojen kehittyessä... alkaa "nälkä" kasvamaan ;)
  Mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista se on ja varsinkin kun tämän blogin välityksellä niitä saa myös näytille eikä vain itselle katsottavaksi.

   Poista
 5. kivoja kuvia. Hämärässä kuvatessa on hyvä käyttää jalustaa tai tukea kamera vaikka pöydälle. Kameran kiinteää salamaa voi säätää niin, ettei se välähdä niin voimakkaasti. Oma kamerani pyrkii automaatilla valottamaan joka tapauksessa liian kirkkaaksi, joten säätämällä valotusaikaa nopeammaksi, kamera ei tärähdä niin helposti.

  Kyselit blogissani kristallikruunun lampuista: Hatuissa on aurinkokennot ja ne lähtevät kirtämällä irti.

  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista