perjantai 19. heinäkuuta 2013

Ilta alkaa kohta hämärtää...

Yöllä ja jo eilen illalla satoi rankastikin välillä ja se oli toivottu sade, niin kuivaa on täällä ollut ja vieläkin saisi sataa lisää. Vesisaavi ja tynnyri saatiin täyteen ja niillä kastelee taas hiukan kukkia ja pensaita jotka jo näyttivätkin alakuloisilta roikkuvine lehtineen.
Ensimmäinen loman jälkeinen työviikko on kahta työpäivää vaille valmis ja tänään näin töissä lomalistan tulevista syyslomista ja ennen vuoden loppua minulla on vielä ruhtinaallisesti neljä kertaa viikon pituinen loma, joten on jotain mitä odottaa! Se hyöty tästä vanhenemisesta ainakin on että työuran pidetessä lomapäivät lisääntyvät kivasti. Sitten vielä kun otan ns. "lomaltapaluurahan" vapaana niin niistä saan viisitoista ylimääräistä lomapäivää, eli yhteensä 53 lomapäivää vuodessa.

Ilta hämärtyy ja niinpä vein kynttilälyhdyn portin pieleen toivottamaan mieheni tervetulleeksi, kun hän palaa yölaivalla kotiin viikon työrupeaman jälkeen.
Toivotan kaikille oikein hyvää viikonloppua, niin lomalaisille, vapaan viikonlopun viettäjille, kuin itseni tavoin työviikonloppua viettävillekin!

8 kommenttia:

 1. Kynttilän valossa täälläkin istuskellaan :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilän valo on aina yhtä ihana.

   Poista
 2. Meilläkin tuli samainen toivottu sade! Sain juuri uuden raparperin ja niin onnettomalta se ehti pari päivää näyttää, että hihkuin ilosta, kun rankkasade alkoi :)

  Tunnelmallista iltaa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, raparperia olen itsekin haikaillut jo monta vuotta, mutta en ole vielä keksinyt mihin se olisi paras istuttaa ja siksi se on aina vaan harkinnassa. Toivottavasti omasi sai tarpeeksi vettä :)

   Poista
 3. Kesäsade on odotettu vieras meilläkin! Täällä on ollut ilmassa syksyn tuntua. +17 paikkeilla ja kova tuuli. Tunnelmana kynttilät :O) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koleahkoa on ollut viime päivät. Toivottavasti vielä saadaan kunnon kesäsäitä ennen syksyä ja kynttilöiden sesonkiaikaa!

   Poista
 4. Voi kuinka kivalta kynttilän valo taas näyttääkin! On se hyvä, että saitte sadetta. Minä pelkäsin, että pitkän poissaolon jäljiltä kaikki olisi kuihtunut ja kasvihuoneen sato menetetty. Onneksi ei näin ollut, puuh! Ensi viikolla pitäisi taas lämmitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin aina hankalaa jos on pidemmän aikaa poissa mökiltä koska kuitenkin aina on juttuja jotka pitää hoitaa säännöllisesti. Meillä esim. nurmikon leikkuu on tällainen, mutta nyt on ollut niin kuivaa ettei leikata ole tarvinnut aikoihin. Hyvä ettei teillä ollut mitään dramaattista tapahtunut poissaolonne aikana! Lämmintä saisi vielä tulla.

   Poista