sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Mukaeltu Gubbröra eli Äijämössö

Ihanaa aurinkoista päivää taas! Meille oli jäänyt vielä hiukan juhannuksen ruokailun alkupalamössöä ja niinpä söimme sen lounaaksi rantakahvien kanssa .Jos jotakuta kiinnostaa mitä moinen mössö sisältää, niin laitan summittaisen reseptin tähän:

MUKAELTU GUBBRÖRA ELI ÄIJÄMÖSSÖ
Keitettyä kananmunaa
savukalaa
majoneesia
(suolaa)

Kaikki ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi ja lisätään tarvittaessa suolaa. Levitetään saaristolaisleivän päälle, koristellaan tillillä, tomaatilla. Katkaravut sopivat myös mainiosti koristeeksi mössön päälle. Parhaalta maistuu kylmän valkoviinin tai kuohuviinin kanssa.

Lounaan nautimme mökkirannassa ja ulkoilmassahan kaikki maistuu vielä paremmalta kuin sisällä. Eikä ollut valittamista näköalassakaan. Purjeveneet olivat lähteneet oikein joukolla liikkeelle. Nautin veneiden katselemisesta, mutta minua ei saisi purjeveneeseen tai ei oikein mihinkään veneeseen kuin pienellä pakolla koska vesi on minulle jostain syystä pelottava elementti.

En ole koko päivää laiskotellut vaan olenpa rakentanut pienen "kasvihuoneen" vanhoista ikkunoista jotka ovat jo pidemmän aikaa saaneet odottaa sopivaa sijoituspaikkaa. Nyt välähti, että ne voisi laittaa kukkapenkkiin. Rannasta toin kottikärryillä kiviä ja valmista tuli. Eikä maksanut mitään.

Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihana idea nuo ikkunat...:)

  VastaaPoista
 2. Voi mitkä upeat maisemat teillä. Kyllä käy kateeksi sillä tällaisella merikaupungin kasvatilla on tuota merta niin ikävä...

  Ja tuo mössö kuulostaa niin herkulliselta että sitä on joskus pakko kokeilla sillä savukala on yksi herkuistani :-) Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Apua kuinka ihanat maisemat. Mössö kuulostaa herkulliselta, nams! Vanhat ikkunat ovat minunkin mieleeni. Pieni kasvihuone olisi kyllä kiva.

  VastaaPoista
 4. Tein tänään tuontyyppistä "mössöä" hyvää oli uusien perunoiden kanssa.
  Kauniit purjevenekuvat. Minäkään en tykkää veneilystä vetten päällä.

  VastaaPoista