perjantai 21. kesäkuuta 2013

Käyn ahon laitaa....

Aamulla herättyäni kuului ensimmäiseksi radiosta "Käyn ahon laitaan minä ilman paitaa...." ja se on minulle juuri se oikea laulu joka kuuluu ehdottomasti juhannukseen. Nuorena kun juhannusta vietettiin isavanhempien mökillä kuuli tämän laulun takuuvarmasti radiosta ja se saa minut aina hyvälle tuulelle. Niin tänäkin aamuna, vaikka herätys oli jo ennen kahdeksaa mikä on melko aikainen kun ottaa huomioon että tulimme mantereelta kotiin vasta puoli kahden maissa yöllä. Päätimme jäädä kaupunkiin yöksi. Ovella meitä odotti metrin korkuinen postipino kun olimme olleet poissa yli viikon. Tuntui ihanalta päästä nukkumaan omaan sänkyyn.
Aamulla kurvasimme ruokakaupan kautta ja jatkoimme mökille. Siellä meitä odotti pitkänä rehottava nurmikko, mikä on minulle melkeinpä kauhistus, vaikka olen kaukana pedantista. Lyhyt, siisti nurmikko kuuluu samaan kategoriaan kuin siistit hiukset ja lyhyet kynnet. Ne ovat minulle tärkeitä, vaikka muuten ei tarvitse olla niin viimeisen päälle! Ei siis muuta kuin nurmikon kimppuun kunhan tavarat oli saatu purettua kasseista ja pesukone laitettu pyörimään. Ihania arjen touhuja eivätkä minulle ollenkaan nykyisin niin muodikkaalle kuulostavaa "rumbaa" Nurmikon jälkeen istutin Turusta ostamani perennat. Heinän, jonka myös olimme ostaneet istutin vahingosta viisastuneena ruukkuun. Meillä on ennestään niin ihana viiruhelpi. Siinä on vaan se vika että se leviää aivan mahdottomasti, joten parempi olisi jos se olisi ruukussa. Työkaverilta olin aikaisemmin saanut siemeniä jotka kylvin ennen matkaa ja koska sadetta on tullut melkoisesti matkamme aikana olivat pikkuiset taimet jo varsin terhakoita.

Poissa ollessamme olin jo ehtinyt huolestua siitä miten terassilla olevat pelargoniat ja lumihiutaleet ovat selvinneet. Onneksi olen istuttanut ne altakasteluruukkuihin ja hyvin ne olivatkin selvinneet. Kukkia oli tullut rutkasti lisää.
Pääskyset lentelevät touhukkaana ja luulen että pesässä on jo poikasia koska terassin lattialta löytyi linnun munankuori. Ilma on melkeinpä helteinen joten juhannusaaton ateria nautitaan ulkotiloissa.

OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti