lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannussalko ja kahvila

Juhannuspäivänä kuuluu täällä lähteä ajelemaan ympäriinsä ja katselemaan eri kylien juhannussalkoja. Lähdimme mökiltä ja tarkoituksena oli kuvata muutamia salkoja. Lähestyessämme kaupunkia keksin että ajamme Järsöhön joka on pienen ajomatkan päässä Maarianhaminasta. Liikenne oli aika vähäistä, mutta Järsön tiellä oli paljon pyöräilijöitä ja useimmat ajelivat kaksi, tai jopa kolme rinnakkain! Siinä jo vähän pinna meinasi palaa, kun tuntui että olivat kuin omistaisivat koko tien.

Saavuimme tien lopussa olevalle kääntöpaikalle, mutta mitään juhannussalkoa emme olleet nähneet. Sen sijaan huomasimme kyltin "Stickstugan - Cafe" ja niinpä päätimmekin mennä kahville. Olin jo aikaisemmin lukenut jostain lehdestä kuvauksen tästä kivasta kahvilasta ja innostuneena kaivelin jo kännykkää esille ottaakseni muutamia kuvia. Ensimmäisenä silmiimme osui ihana kasvihuone. Muistelin lehtijutussa kerrotun, että ko. kasvihuone on rakennettu kierrätetyistä ikkunoista. Kauniilta se näytti. Haluaa samanlaisen! Vanha vene kasvihuoneen edessä suorastaan odotti kesäkukkaistutuksia.

Polku joka johti kasvihuoneelle oli tehty kivistä. Tosi kaunis!
Vanha lasten polkupyörä toimi kukkatelineenä. Sitten jatkoimme viitisenkymmentä metriä eteenpäin ja saavuimme itse kahvilaan.

Mielemme teki jo kahvia ja niinpä asetuin jonon jatkoksi . Edelläni oli joukko turisteja ja jouduin jonottamaan aika kauan kahvit saadakseni. Säälin kassalla olevaa naista joka sai melkein hiki päässä palvella asiakkaita, mutta ehdin myös seurata kassakoneen lukemia ja uskon että päivä oli hänelle yksi kesän tuotteliaimmmista, joten hän varmaan oli tyytyväinen vaikka sai tosiaan tehdä työtä ihan olan takaa.

Kahvilan yhteydessä oli myös pieni myymälä jossa oli tarjolla kaikkea mahdollista, sekä uutta että vanhaa.


Syöttötuoli oli myös mallia retro kuten kahvilan miljööseen sopiikin.


Kahvit nautittiin pihalla. Siellä oli monia ihania istuskeluryhmiä joista sai valita mieleisensä. Katajat erottivat eri ryhmät toisistaan. Keinussa oli tyynyt päällystetty vanhoilla räsymatoilla. 

Kahvit ja jäätelöt nautittuamme kuljimme kasvihuoneen ohi enkä malttanut olla ottamatta muutamaa kuvaa vielä tuosta ihanuudesta.Alueen portilla oli vielä pieni myymälä, jossa myytiin mm. lankoja. Tyytyväisinä lähdimme ajelemaan kaupungin kautta takaisin mökille. Mutta yhtään juhannussalkoa emme vielä olleet nähneet! Ei muuta kuin suunnattiin kohti Jomalan kirkonkylää. Siellä ainakin yleensä on juhannussalko vanhainkodin pihalla. Mutta sinne saavuttuamme havaitsimme ettei mitään salkoa näkynyt, vain lippuja liehumassa saloissaan. Silloin muistin lukeneeni paikallislehdestä että tänä vuonna ko. salkoa ei voitu pystyttää kun olivat havainneet sen niin huonokuntoiseksi ettei pystytystä voitu ajatellakaan. Matka jatkui eteenpäin.

Saavuimme Ämnäsiin, ja siellä SE oli: varmaan kaunein näkemäni juhannussalko, jolle kuvani eivät tee oikeutta.

Että tällainen juhannuspäivä täällä!
Krisse

2 kommenttia:

  1. Ihana juhannusretki teillä ollut! Upea paikka varmasti tuo kahvilakasvihuonemiljöö!! Tosi ihania kesäkuvia olit onnistunut kännykällä kuvaamaan :)

    VastaaPoista
  2. Kahvila oli mitä parhain juhannuskahvien nauttimiseen ja juhannussalko oli tosi upea.

    VastaaPoista