torstai 27. kesäkuuta 2013

Etävierailu Fiskarsissa

Kun ei juuri nyt ole mahdollisuutta vierailla ihanassa Fiskarsissa, ilahduin kovasti kun löysin kirjastosta Sari Puustisen ja Ilkka Ärrälän kirjan HUSDRÖMMAR jossa sekä kuvin että sanoin kuvaillaan Fiskarsissa olevia taloja ja erityisesti niiden sisustuksia. Kuvat ovat niin kauniita, että kun lämpimänä kesäpäivänä istuin ulkona tätä ihanaa kirjaa selaillen tuntui melkein siltä kuin olisin tosiaan ollut Fiskarsissa. Kirja on ilmestynyt jo vuonna 2005, joten aivan uusi se ei ole.

Tämä kuva on Rakennusmestarin talosta joka on luultavimmin rakennettu 1920-luvun alussa. Täällä on toiminut mm. vielä 1970-luvulla ruukin puhelinkeskus ja mappivarasto.

Tämä ihastuttava osittain tiilestä rakennettu rakennus on aikoinaan toiminut hevostallina ja myöhemmin kanalana. Isot ikkunat antavat päivänvalon tulla vapaasti sisään. Talon toiseen päähän on rakennettu mukava paikka ulkona istuskelulle.


Fiskarsista löytyy sekä uudempaa että vanhaa arkkitehtuuria. Tiedä sitten kumpi on kauniimpaa, minä ainakin tykkään kovasti näistä molemmista!
Hienoja yksityiskohtia ja kauniita värejä, entisajan tunnelmaa.Toivottavasti pian saan mahdollisuuden taas vierailla Fiskarsissa oikeasti!


4 kommenttia:

 1. Hienoa että vihjasit tästä postauksesta! Näyttää tosi ihanalta :))

  VastaaPoista
 2. Fiskarsin Cafe Antique on ollut useana kesänä yksi vakio käyntikohde ja samalla katsastettu kylän näyttelyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marru: Kiva kun tulit käymään blogissani ja tervetuloa lukijaksi!
   Elämää Onnenpähkinässä: Tuossa kahvilassa en ole vielä käynytkään. Toivottavasti pian pääsen tutustumaan paikkaan.

   Poista
 3. ♥ Fiskars on yksi kesän vakio-retkikohde! Ihania kuvia!

  VastaaPoista