maanantai 27. toukokuuta 2013

Koivuja ja kukkia - Björkar och blommor

Illalla ihailin pihan koivuja jotka ovat jo kasvaneet tosi pitkiksi. Niitä on aivan liikaa ja syksyllä riittää haravoitavaa. Näin keväällä ja alkukesästä niiden vihreyttä vain ihailee!
Kävin ostamassa kesäkukkia, mutta en saanut ollenkaan sellaisia kuin olin ajatellut. Myyjä sanoi että sesonki alkaa olla jo vähän ohi!??? Siis mitä, kesäkukkasesonki ohi toukokuussa! Yöthän ovat olleet niin kylmiä ettei ulos ole uskaltanut istuttaa vielä ja nyt sitten ei kukkia enää saa. Onkohan kaikilla muilla kasvihuoneet tai lasitetut parvekkeet?  Olin haaveillut ostavani tänä vuonna rosan värisiä pelargoneja ja niiden viereen saman värisiä lumihiutaleita, mutta nyt ei onnistunut. Nyt tuli ikävä Turun mahtavia kesäkukkavalikoimia!

På kvällen beundrade jag gårdens björkar som har blivit väldigt stora. Det finns alldeles för många av dem och man har mycket att kratta på hösten. Men på våren och på försommaren njuter man bara av grönskan.
Jag har köpt sommarblommor i dag, men jag hittade inte alls sådana som jag hade tänkt. Försäljaren i blomsterbutiken sade att säsongen börjar vara slut. Va!! säsongen slut i maj! Nätterna har varit så kalla att man inte har vågat plantera ut ännu och nu finns det inte så mycket att välja mera. Jag undrar om alla andra har växthus eller inglasad balkong? Jag hade planerat att jag skulle köpa rosa pelargoner och snöflingor av samma färg, men nu lyckades det inte. Nu saknar jag Åbos stora sommarblomsterbutiker!

Hieno  päivä on kuitenkin tänään ollut ja huomiseksikin luvattiin lämmintä. Mukavaa viikkoa!

Det har varit en fin dag idag och till i morgon lovades det också varmt. Ha en bra vecka!


3 kommenttia:

  1. Kauniia koivuja. Hyväkuntoisenkoivun runko on ihana ja lehtien vihreys nyt alkukesästä paras.

    VastaaPoista
  2. Loistavat koivuotokset, vai on kesäkukkakausi jo ohi, siis hetkinen ja minä kun en ole vielä ostanut juuri mitään, täytyypäs kipaista ostoksille kipin kapin...

    VastaaPoista