keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kirjasto - Bibliotek

Kävin eilen Maarianhaminan kaupunginkirjastossa. Kirjasto on rakennettu vuonna 1989 ja sen suunnitteli arkkitehti Hans Stenius.
I går besökte jag Mariehamns stadsbibliotek som ritades av arkitekt Hans Stenius och byggdes år 1989.

Kirjasto on mukava paikka jossa voi rauhassa lukea lehtiä, lainata kirjoja ja levyjä, nauttia kupposen kahvia ja neuvotteluhuoneissa näkyi olevan meneillään tapaamisia. Ja tietysti opiskelijoille löytyy oma osasto.
Biblioteket är en trevlig plats där man kan i lugn och ro läsa tidningar, låna böcker och skivor, njuta av en kopp kaffe och i mötesrum samlades det olika grupper. Och så finns det en egen avdelning för studerande.

Kirjaston tilat ovat useammassa kerroksessa.
Biblioteket har flera våningar.

Kirjastossa järjestetään erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.
Det ordnas olika utställningar och evenemang i biblioteket.

Täältä löytyy myös muita kuin ruotsinkielisiä kirjoja: suomeksi, englanniksi, saksaksi, venäjäksi ym. ja lastenkirjoja oli myös useilla eri kielillä.
Här hittar man böcker på flera andra språk än på svenska: finska, engelska, tyska, ryska osv. och också barnböcker finns det på flera olika språk.

Eri tilaisuuksien järjestämiseen tarvitaan lisää tuoleja.
Man behöver flera stolar vid olika evenemang.
Kirjaston seinällä on kaunis Peter Winquistin tekemä taideteos nimeltään "Alfabeta" joka kuvaa kirjallisuushistoriaa aikajanalla.
På väggen finns Peter Winquists konstverk "Alfabeta" som föreställer litteraturhistoriens tidaxel.

Olen monta kertaa ajatellut kuinka hienoa on että on olemassa sellainen paikka kuin kirjasto.
Jag har många gånger tänkt hur fint det är att det finns ett sådant ställe som bibliotek.


4 kommenttia:

 1. Tosi hieno kirjasto. Olemme onnekkaita kun meillä on hieno kirjastojärjestelmä ihan jokaisen käytössä ja vielä ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna: on tosi kaunis ja hyvä kirjasto täällä. Vaikka olen käynyt siellä kymmeniä (satoja?) kertoja, nautin aina yhtä paljon sen kauneudesta ja ylipäätään tunnelmasta joka siellä vallitsee. Ja kuten sanot, vielä ilmaista!!!

   Poista
 2. Itse nautin myös estetiikasta ja tulen onnelliseksi pelkästä kauniista ympäristöstä:) Ihania nuo edellisen postauksen pääsiäistunnelmoinnit<3

  VastaaPoista