torstai 10. tammikuuta 2013

Smakbyn

Tänään päätimme käydä katsastamassa uuden "ruokakylän" Kastelholmassa, aivan linnan lähellä.Smakbyn , kuten sen nimi virallisesti on ,avattiin vähän ennen joulua. Paikan omistaja ja vetäjä on Michael Björklund. Olimme kuulleet heidän ruokiaan kehuttavan, joten pitihän se itse testata!

I dag bestämde vi att fara till ett nytt matställe, Smakbyn, som ligger nära Kastelholms slott. Smakbyn öppnades lite före jul. Ägare är Michael Björklund. Vi hade hört bara gott om deras mat så nu skulle den testas!

Oma tislaamokin löytyy ravintolan vierestä.

Smakbyn har en egen brännvinsbränneri.


Ravintolasali on avara ja sieltä löytyy monia hienoja yksityiskohtia. Vaikka kaikki on uutta ja modernia, niin tunnelmassa on silti jotain vanhaa "linnamaista". Paikka soveltuu hyvin juhlien esim. häiden tai merkkipäivien järjestämiseen.

Själva restaurangsalen är stor och där hittar man många fina detaljer. Fast allt är nytt och modernt, så får man ändå en "slottkänsla" av inredningen. Det skulle säkert vara härligt att fira födelsedag eller bröllop här.

Koska käyntimme osui lounasaikaan, tilasimme yhden kolmesta lounasvaihtoehdosta joka sisälsi lohta, perunaa (ei sose eikä kokonaiset vaan siltä väliltä) yrttikastikkeineen, porkkanaa. Lisäksi tuli salaattia ja talon leipää. Turhaan ei ruokaa ole kehuttu, kyllä maistui!

Då vi var där vid lunchtiden så valde vi att äta lax med örtsås, potatiskompott och morötter. Man fick också sallad och husets bröd. Det var väldigt gott så jag kan rekommendera deras mat! 

Ravintolan yhteydessä on myös pieni puoti jossa myydään paikallisten tuottajien tuotteita: esim jauhoja, leipää, tuoremehua ym. Myös erilaisia käsitöitä, lampaannahkoja, keittokirjoja ym. on saatavilla.

Bredvid restaurangen finns det en liten bod där man kan köpa olika åländska produkter: mjöl, bröd, juice osv. Där finns också handarbeten, fårskinn, kokböcker osv.

Smakbyn kotisivut(ruotsiksi) löytyvät osoitteesta www.smakbyn.ax.
Smakbys hemsida hittar man www.smakbyn.ax.
 

7 kommenttia:

 1. skall pröva smakbyn imorgon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej Mia! Det var faktiskt ett fint ställe, riktigt i min smak. Och maten var god, såklart!

   Poista
 2. Huoh miten nautinnolllista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Sarppu, sekä silmän-että vatsanruokaa! :)

   Poista
 3. M Björklund on kuuluisa hyvistä ruoistaan. Luulenpa, että ravintoloissaan ruoka on hyvää ja ajateltua.

  VastaaPoista
 4. Sinulle olisi haaste blogissani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita haasteesta! Tänään en ehkä ehdi vastata kun on työpäivä ja sitä ennen pakkaamista matkaa varten, mutta yritän viikolla saada jutun aikaiseksi. Mukavaa sunnuntaita!

   Poista